Τι ισχύει για Β΄ - Γ΄ Κατηγορία

2013-04-24 13:13

Παρότι ολοκληρώνονται τα πρωταθλήματα Β' - Γ' Κατηγορίας, η συμπληρωτική προκήρυξη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την ΕΠΣ Αχαΐας και είναι κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε ρεπορτάζ της. 

Πάντως, σύμφωνα με την Ένωση, από τη Β' Κατηγορία ανεβαίνουν οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο και υποβιβάζονται απευθείας οι τελευταίες των Ομίλων. Στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην προτελευταία θέση των Ομίλων για να υποβιβαστούν 1 ή 2, ανάλογα με το αν θα ανέβει η Αναγέννηση Πατρών στη Γ' Εθνική. 

Τούτο σημαίνει ότι από τη Β' Κατηγορία έχουν πάρει μαθηματικά την άνοδο, το Βουπράσιο, ο Αετός Πατρών, ο Πανμοβριακός (Α' Ομιλος), Ψηλαλώνια, Πατρέας, Πήγασος (Β' Ομιλος), Φλόγα Ροδιάς, Πετεινοί (Γ' Ομιλος). Επίσης, μαθηματικά έχει υποβιβαστεί απευθείας ο Πείρος Ισώματος από τον Α' Ομιλο. 

Όσον αφορά τη Γ' Κατηγορία, θα ανέβουν απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε Όμιλο. Από τον Α' Όμιλο ανεβαίνουν, ο Άρης Κάτω Αχαΐας και ο Ακάδημος, από το Β', ο Ηρακλής Πατρών, ο Ποσειδών και ο Σπάρτακος, ενώ από τον Γ' Όμιλο ανέβηκαν ο Δήμος Διακοπτού, τα Αργυρά και οι Λύκοι Αιγίου. Στα μπαράζ ανόδου θα συμμετάσχουν οι τρεις ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η θέση για να ανέβουν δύο ή τρεις σε περίπτωση που ανέβει και η Αναγέννηση στη Γ' Εθνική.